Mitä on boho-tyyli?

mitä on boho-tyyli

Boho-tyyli on taas viime vuosina noussut trendilistoille ja kerää suosiota lukuisten naisten keskuudessa. Sana boho on yksiselitteisesti lyhennys boheemista ja tyylillä on vahvat ominaispiirteensä. Staili nousee usein esille kesällä ja erityisesti Coachella festivaalien yhteydessä (lue lisää: Coachella-festarit), jolloin trendsetterit ottavat boho-muodin haltuun. Mutta se kuuluu myös arkisempaankin pukeutumiseen ja sitä voisikin kutsua omaksi pukeutumissuuntaukseksi, joka sopii hyvin myös talveen. Mutta mitä boho-muoti oikeastaan on?


Boho-tyyli yleisesti

Boho-muoti näyttää usein huolettomalta ja helpolta, mutta totuudessa sitä ei välttämättä ole niin helppo hallita. Boheemi muoti sai alkunsa hippien kulta-aikana 60-70-luvuilla, mutta se on jatkanut olemassaoloaan alakulttuurisena ilmiönä ja nousi vahvasti esille 2000-luvun alussa, kun tyyli-ikonit, kuten Kate Moss ja Sienna Miller ottivat tyylin haltuunsa. Se yhdistelee vintagea ja etnistä inspiraatiota, sekä ilmavia, harmonisia ja huolettomia vaatteita. Nykyään pinnalla on ollut paljon myös termi boho-chic, joka yhdistelee boho-muotia tämä päivän trendeihin ja tyylimieltymyksiin.

Boho-tyyli

Boho-tyyli vaatteet

Boho-tyyliin yhdistyvät vahvasti tietyt materiaalit, värit ja vaatteet. Luonnollisuus on varmasti avainasemassa. Luonnonmateriaalit, kuten puuvilla, pellava, silkki, nahka ja (teko)turkis sekä tietynlaiset kankaat ja käsittelyt, kuten sametti ja denim sekä virkatut, tilkkutyöt sekä kuosit ovat suuressa suosiossa. Väreistä vahvimmin esille tulevat kaikkien maanläheisten värien hempeät sävyt, kuten valkoinen, ruskea ja vihreä, mutta myös oranssit ja punaiset. Vaatteet itsessään ovat usein ilmavia ja väljiä, ainakin osittain. Kevyet ja väljät topit ja puserot, neuleet ja cardiganit sekä tunikat ja liivit ovat suosittuja yläosia, alaosissa levenevät lahkeet, maksimekot ja -hameet sekä denim-vaatteet ovat varmoja valintoja. Myös haalarit ja mekot yhdistyvä kauniisti boho-tyyliin, kunhan mukavia ja sopivan rentoja. Yleisesti Boho-tyyliin kuuluu vahvasti kerroksittain pukeutuminen ja erilaisten printtien ja materiaalien yhdistely.

Boho-tyyli asusteet, hiukset ja meikki

Boho-tyylin kruunaavat huolettomat, mutta samalla näyttävät asusteet. Sulat, hapsut ja kirjailut nousevat vahvasti esiin. Suurilieriset hatut, huivit, roikkuvat korvakorut, pitkät kaulariipukset ja näyttävät rannekorut kuuluvat kaikki boheemiin tyyliin. Kengissä näkyy etninen inspiraatio, ruskeaa nahkaa, bootseja, nyörisandaaleja. Meikki on luonnollinen, kuulas ja raikas. Hiukset rennosti auki, kauniisti laineille kiharrettuna tai lettien avulla kiinni kammattuina.

Outlet talvi 2016 300x250

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.