Loppuviikon menovinkit | Pääkaupunkiseutu

loppuviikon menovinkit pääkaupunkiseutu

Loppuviikon menovinkit

Loppuviikon menovinkit viikolle 20, kokoavat yhteen monenlaista tekemistä ja ohjelmaa pääkaupunkiseudulla. Lue ja poimi suosikkisi!


Hans Zimmer

Hartwall Arena täyttyy elokuvamusiikista tiistaina 16.5 kello 20. Zimmerin tuotantoa ollaan kuultu yli 120:ssä elokuvassa ja hänet on palkittu ja asetettu ehdolle useita kertoja niin Oscar, Golden Globe ja Grammy -gaaloissa. Hänen tunnetuimmat sävelmät kuullaan nyt livenä 60-henkisen studiobändin, orkesterin ja laulajan tahdittamana ja kylmiä väreitä on varmasti luvassa. Liput Ticketmasterista.

Ihana Helsinki

Ihana Helsinki -kaupunkifestaria vietetään nyt kuudetta kertaa 18.5. – 21.5.2017. Festivaali kutsuu tutustumaan ydinkeskustan monipuoliseen tarjontaan, ilahduttaa ihanilla kukkateoksilla ja juhlistaa kevään ja kesän saapumista kaupunkiin. Esimerkkeinä ohjelmasta to 18.5. vietettävä Kierrettävän kukkanäyttelyn avajaiset ja pe 19.5. vietettävä Kauppojen ilta. Tutustu ohjelmaan täällä.

Ravintolapäivä

Ravintolapäivä tulee jälleen 20.5. Perusta omasi tai käy tutustumassa mielenkiintoisiin uusiin ruokakokemuksiin. Lisätietoja: Ravintolapäivät.


Terassikauden avajaiset!

 • Ihana Helsinki -tapahtumaan liittyvä Tour de Terrace julistaa Helsingin keskustan terassikauden virallisesti avatuksi perjantaina 19.5. Tour de Terrace on uudenlainen, rento, iloinen ja mutkaton tapahtuma terassikauden avajaisten kunniaksi Helsingin keskustassa. Tour de Terrace -terassikierros sisältää erikoistarjouksia ja terassiohjelmaa. Lisätietoja: Ihana Helsinki.
 • On the Rocksin terassin avajaisia vietetään to 18.5. klo 17 alkaen. Livemusiikkia tarjoilee Sepi Kumpulainen Duo ja levyjä pyörittää dj Luca Skywalker. Vapaa pääsy!
 • Torstaina 18.5. vietetään myös Mummotunnelin avajaisia Wanhalla Kauppakujalla. Avajaisissa esiintymässä Jean S. & Niklas Grönholm Duo! Raffaellon terassilla vietetään klo 17:30-20:30 kutsuvierastilaisuutta, jonka jälkeen ovet avautuvat kaikille. Liput 10 €.

Stand Up

 • Tiedossa lauantai-illan ratoksi jälleen Sam’s Comedy Club -ilta Apollo Live Clubilla. Esiintyjinä Jukka Lindström, Antti Haapala ja Ilkka Kivi. Showtime 20, ovet klo 19. Liput ennakkoon: Lippu.fi ja Tiketti.fi 22,50/17,50€ sis.palvelumaksu. Ovelta liput 25/20€ ( + eteispalvelumaksu 3 €).
 • Lauantaina Stand Up täyttää myös jäähallin Sami Hedbergin voimin. Ääretön -show tuo estraadiksi 360-asteisen lavan, jolloin yleisö otetaan haltuun joka suunnasta. Tapahtuma alkaa kello 18, liput alkaen 27,5€, lippu.fi.

Naisten Kymppi

Naisten Kymppi, Suomen suurin naisten lenkkeily- ja hyvinvointitapahtuma, valtaa Kansalaistorin kahtena päivänä 20.5. ja 21.5.2017 Varsinainen lenkki juostaan tapahtuman toisena päivänä sunnuntaina. Jälki-ilmoittautuminen on auki! Lue lisää: Naisten kymppi.


Teemaristeilyt

Vipattaako bailujalkaa, ihastuttaako retromusa? Jos näin, lähde ysäritunnelman täyttämälle Ruotsin risteilylle perjantaina 19.5. Radio Novan ja Viking Linen yhteistyössä järjestämä, retroristeily vol.3 tarjoaa bailumeininkiä kovimpien retrohittejen parissa. Erityisvieraina La Bouche ja Waldo’s People. Muista myös pukeutua teeman mukaisesti, parhaat palkitaan! Liput Viking Line -sivuilta.

Silja Europa täyttyy 20.5 rockin ystävistä. Radio Rock 10v. juhlaristeily on täytetty mahtavalla ohjelmalla ja musalla. Mukana tällä 22-tunnin Tallinnan matkalla muun muassa Soilwork, Amorphis ja Disco Ensemble ja toki Radio Rockin porukka. Liput matkavekalta.

Roihuvuoren Hanami 2017 – Helsingin Kirsikankukkajuhla

Sunnuntaina 21.5 Roihuvuoressa tapahtuu. Vuosittainen piknik-tapahtuma esittelee Japanin kulttuuria, tanssin, taiteen, ruoan ja taistelulajien kautta. Kukkivat kirsikkapuut luovat kauniin ja seesteisen ympäristön Roihuvuoren Japanilaisessa puutarhassa. Lisätietoja Roihuvuoren sivulta.

Look & Sound Preparty

Urbaanin musan ja muodin yhdistävä Look & Sound Festivaali juhlii etkoja Lauantaina 20.5 Ääniwallissa. Tapahtuma starttaa jo klo 12 ja on ikärajaton klo 18 asti. Artisteina muun muassa Benjamin, Lauri Yrjölä, Sergei Vartiainen ja Töölön Ketterä. Liput tiketistä alkaen 18€.


Kosmos Festival 2017 Preparty & Alppimuiston Kevät (Y31)

Kiinnostaako psykedeelinen tanssimusa? Sitä on nyt tarjolla Helsinki Psytrance Festivaaleilla. Tapahtuma koostuu kahdesta iltamasta: The Circus täyttyy juhlakansasta perjantaina 19.5, kun Kosmos Festival 2017 prepartyt starttaavat käyntiin kello 22. Artisteina muun muassa Drip Drop ja Neonlight. Ja meno jatkuu Y31:ssä alppimuiston keväässä lauantaina 20.5. Täällä musiikista vastaavat esimerkiksi Raja Ram ja Lucas. Liput Ticketmasterista.

Teurastamon kesän avaus!

Teurastamon kesä starttaa lauantaina 20.5 kello 12-18. Paikalla tarjolla ruokaa, livemusaa, tanssia ja työpajoja. Lisäksi mahdollisuus grillata yhteisögrillillä, ostaa taimia sekä osallistua pihapeleihin. Mukava tekemistä ulkoilmassa siis tiedossa.

Hevoset Kaivarissa

Tässä koko perheen tapahtumassa on mahdollisuus kokea hevoset stadissa. Suomen juhlavuoden kunniaksi Helsingin Kaivopuistossa voi nähdä ja kokea yli sata hevosta erilaisten kilpailujen merkeissä, ilmaiseksi 20.5 kello 10-20 ja 21.5. 9-17. Alueella on myös ruokapalveluita, kotieläinpiha, keppihevosareena ja runsaasti näytteilleasettajia.

Arabian Katufestivaali

Arabian katufestivaali täyttää jo 10 vuotta. Arabian kadut täyttyvät lauantaina 20.5 kello 12-19 taiteesta, ruokakojuista ja kirppiksistä. Hämeentie suljetaan liikenteeltä ja lukuisilla esiintymislavoilla nähdään niin musiikki- kuin performanssi- ja tanssiesityksiä.

Koe Kasvis

Konepaja Brunolla opitaan lauantaina 20.5 lisää kasvisruoan saloista. Kasvisruoka on viime vuosina saanut hyvin jalansijaa ja moni varmasti jo tietääkin, ettei kasvisruoan tarvitse missään nimessä olla tylsää. Jos aihe kiinnostaa ja omaan kokkailuun haluaa lisää inspiraatiota, suuntaa tänne kello 9-18. Tarjolla maistiaisia, kokkausideoita, reseptejä sekä kasvisruoan puolesta puhujia, kuten Satu Silvo ja Musta Barbaari. Liput ennakkoon tiketistä 7€.


ExtremeRun Vantaa 2017

Hakunilan urheilupuistosta 20.5 kello 13 starttaava 8km juoksurata on täynnä esteitä ja haasteita. Jo muutamana vuonna järjestetty, työ- ja kaveriporukkojen suosikki urheilutapahtuma on täällä taas. Hyvän meiningin luomisesta vastaa juontaja Jaajo Linnonmaa ja DJ Probaker. Lähde siis ottamaan itsestäsi ja kavereistasi mittaa! Tapahtuma ei pääty juoksuun, vaan fiilis on varmasti katossa vielä illan afterpartyissä Sokos hotelli Vantaan Tulisuudelmassa.

Keikat

 • Lauantaina 20.5 on luvassa myös muutama musiikillinen elämys. Vain elämää ohjelmassakin ihastuttanut Lauri Tähkä täyttää Hartwall Areenan “Vien sut täältä kotiin” -keikallaan. Liput Ticketmasterista.
 • Vain elämää ohjelmaa kuluvalla kaudella tähdittävä Laura Voutilainen keikkailee myös tänä viikonloppuna. Koe Laura livenä The Circuksessa kello 19 eteenpäin, liput myy Ticketmaster.

Muotia ja kirppiksiä

 • Espan lavalla voi perjantaina 19.5 ihailla Marimekon kesämuotia klo. 11.30, 12.30, 16 ja 17.30. Marimekon perinteinen muotinäytös järjestetään jo 26. kerran ja tänä vuonna se ottaa myös osaa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden juhlintaan.
 • Design district market valtaa Dianapuiston lauantaina 20.5 kello 11-17. Lähde tutustumaan viimeisimpiin trendeihin ja tee löytöjä lukuisista vaate-, asuste-, koru-, sisustus- ja taidekojuista. Fiiliksestä vastaa DJ Jere Leskinen ja Bassoradio.
 • Aurinkokirppis kerää yhteen niin myyjät kuin ostajat Aurinkolahden rantaan lauantaina 20.5 kello 10-15.
 • Kumpulan koko kylän kirppispäivä avautuu liikenteeltä suljetulle Limingantielle lauantaina 20.5 kello 10. Kirppislöytöjen ohessa on myös mahdollisuus ottaa osaa Kumpula-juoksuun, joka starttaa maauimalan parkkipaikalta kello 10.
Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.