Krog Madame | Ravintola-arvostelu

Krog Madame kokemuksia

Krog Madame on välimeren alueen ruokaan keskittynyt ravintola Helsingin Kampissa. Krog Madame mainostaa itseään välimerellisenä bistrona ja kertoo keskittyvänsä välimerta ympäröivien seitsemän keittiön (Italia, Kreikka, Ottomaani, Levantti, Maghreb, Espanja ja Provence) parhaimpiin resepteihin ja raaka-aineisiin.Krog Madame | Tunnelma ja menu

Lauantai-iltana ravintola oli paikalle saapuessamme lähes täynnä.

Krog Madame arvostelu
Krog Madamen tyyliä – Kuva: Saija/Misaij

Tunnelma oli katossa ja meidät otettiin ystävällisesti vastaan. Alkudrinkiksi tuli kokeiltua paikan uutta giniä, Gin Mar, joka oli ihan maistuvaa. Ruokalistalla on vaikka mitä. On tapaksia, pizzoja ja pääruokia, kuten risottoa, päivän kalaa, burgeria sekä jälkkäreitä, ihan kuin “jokaiselle jotakin”. Ruokalistan ja ravintolan ajatus onkin tarjota makuelämyksiä koko välimeren alueelta. Pitäydyimme tällä kertaa ainoastaan tapaksissa ja se oli hyvä valinta.

Krog Madame ja tapakset

Tapakset olivat kaikki hyviä, runsaan kokoisia ja esillelaitto oli mietittyä. Keittiö myös ystävällisesti jakoi yhden annoksista pyynnöstä puoliksi: chorizot ja jättikatkaravut sai erikseen tarjottuna. Ja nämä jättikatkaravut olivat yksi parhaista tapaksista. Niistä tuli mieleen aivan taivaallinen espanjalainen gambas pil-pil -annos, eli jättiravut tarjottuna kuumassa öljyssä, jossa on makua antamassa valkosipulia ja chiliä ja päällä tuoretta persiljaa. Chorizot tarjoiltiin oudohkossa tomaattikastikkeessa, mutta koostumus oli siitä huolimatta kuulemma hyvä.

Krog Madame Tapas
Tapaksia – Kuva: Saija/Misaij

Lohitapas – limekypsennettyä lohta, inkivääri-chilikurkkua ja fermentoitua chili-ranskankermaa oli hyvin maukas ja runsaan kokoinen.

Krog Madame tapasannos
Lohitapas – Kuva: Saija/Misaij

Ras el hanout -paahdettu kukkakaali ja vuohenjuustomousse oli myös hyvä tapasannos.

Krog Madame ruoka
Maukas kukkakaalitapas – Kuva: Saija/Misaij

Patatas Bravas eli Chili-savupaprikaperunaa ja aiolia maistui aivan kuten Espanjassa, mutta aiolin koostumus oli, kuten kuvastakin voi havaita, jotenkin outo.

Krog Madame Patatas Bravas
Patatas Bravas – Kuva: Saija/Misaij

Vuohenjuustoa, taatelia ja mantelia sisältävä annos oli kuulemma kehujen arvoinen. Myös talon lihapullat olivat perushyviä.

Krog Madame | Yhteenveto

Palvelu oli mukavaa, ystävällistä ja asiallista. Sisustus on miellyttävä ja paikka mukava. Kesällä sisäpihalle aukeaa terassi ja Krog Madame tarjoaa myös vuokrattavaksi saunaa. Plussaa siitä, että tapas-annoksen raaka-aineet sai jaettua erikseen. Gluteenittomuuden kanssa oltiin huolellisia, mutta outoa oli, että tarjoilija sanoi, ettei kaikkiin G (gluteeniton) -merkintöihin ruokalistassa voi luottaa?

Krog Madame viinit
Krog Madamen viinejä – Kuva: Saija/Misaij

Ruoka oli kyllä hyvää, mutta jotain jäi puuttumaan. Musiikki pisti korvaan (mm. Beatles ja The Long and Winding Road), koska se ei jotenkin vaan sopinut tunnelmaan. Lisäksi ruokaa sai odottaa todella kauan, koska keittiö oli kuulemma “tukossa” ison (10 + henkeä) pöytäseurueen takia, joka kylläkin oli ymmärrettävää eikä sinänsä haitannut iltaamme. Eli ei oikeastaan mitään valittamista, mutta jos haluan hyviä tapaksia, on Helsinki vaihtoehtoja pullollaan. Pitsat täällä ovat kuulemma hyviä, mutta niitä ei saa gluteenittomana. Lounasta on myös kehuttu netissä. Pisteet mukaville tarjoilijoille ja tunnelmalle sekä miljöölle, ruoka oli maistuvaa ja tapas-annokset olivat sopivan kokoisia ja viinien hinnoittelu antaa mahdollisuuden maistella eritasoisia viinejä. Hyvä paikka rentoon seurusteluun.
Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.