Istuvat rintaliivit | Miten löytää juuri ne oikeat?

istuvat rintaliivit

Istuvat rintaliivit ovat vahva perusta tyylistään huolehtivan naisen pukeutumiselle. Monesti ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, miten valita oikea rintaliivimalli ja -koko. Hyvin istuvat rintaliivit ovat huomaamattomat ja mukavat sekä antavat samalla hyvin ryhtiä pukeutumiseen. Sopivan mallin ja koon löytämiseen kannattaa siis käyttää hieman vaivaa.


Miten valita oikea koko?

Ympärysmittaan kannattaa kiinnittää huomiota, sillä oikea ympärysmitta on yleisesti avain hyvin istuviin rintaliiveihin. Rintaliivien tulee tuntua napakoilta, mutta ei puristaa silminnähtävästi ja epämukavasti. Ostettaessa kannattaa liivit asettaa aina uloimpaan hakaseen, näin liivejä on varaa kiristää, niiden löystyessä käytössä.

Jos ympärysmitta on liian suuri nousevat liivit usein selästä ylös ja painoa jäävät kannattelemaan lähes pelkästään olkaimet, joka tekee rintaliiveistä epämukavat. Muista kokeilla eri ympärysmittoja, sillä harva nainen pysyy samoissa mitoissa koko elämäänsä, lisäksi eri valmistajien malleissa on eroja.

Kuppikokoa valittaessa kiinnitä huomiota miten rinta täyttää kupin. Jos rinta ei selvästi mahdu kuppiin, vaan pursuilee ulos ja kaarituet nousevat rinnan päälle, on kuppikoko liian pieni. Liian suuren kuppikoon taas tunnistaa siitä, että yläreunaan, kupin ja rinnan väliin jää tyhjää tilaa. Huomaa myös, että kuppikoon vaihtuessa ei ympärysmitta aina ole vakio, joten on hyvä kokeilla muutamaa erilaista.

Ennen kaupoille lähtöä on hyvä mitata ympärysmitta rintojen alta, ota mitta napakasti ja pyöristä alaspäin, näin sovitat yleisesti sopivaa ympärysmittaa. Kuppikokoa varten voit mitata rinnanympäryksen rintaliivit päällä ja vähentää tämän ympärysmitasta. Mitä suurempi erotus, sitä suurempi kuppi, 10cm ero tarkoittaa yleensä A-kuppia ja esimerkiksi 20cm ero E-kuppia. Kuppikokoja kannattaa kuitenkin sovittaa, pelkkä mittaaminen ei riitä oikean koon löytämiseksi.

Mitä eri rintaliivimalleista tulisi tietää?

Rintaliivimalleja on lukuisia ja ne tarjoavat erilaista tukea ja istuvuutta. Kaikki mallit eivät välttämättä sovi kaikkien rinnoille, mutta shoppaillessa kannattaa olla avoin ja sovittaa ainakin muutamia eri malleja; liian usein olemme tottuneet yhteen ja samaan malliin, voit jopa yllättyä. Yleisimmät rintaliivimallit ovat:

Push-up

Erittäin suosittu malli, jossa on reilut toppaukset. Näiden avulla rinnat työntyvät lähemmäs toisiaan ja näyttävät suuremmilta.

Balconette-liivit

Toppausta on lähinnä kuppien alaosassa, joka kohottaa rintoja. Malli on huomaamaton ja peittää rintoja vain vähän, tämän takia sopii esimerkiksi matalien kaula-aukkojen kanssa.

T-paitaliivit

Nämä huomaamattomat ja luonnollisen lopputuloksen takaavat liivit ovat saumattomat, eikä niissä ole lähes ollenkaan toppausta.

Toppaamattomat / Kaarituettomat

Toppaamattomat ja kaarituettomat liivit antavat luonnollisen ja mukavan lopputuloksen. Vaikka kuvittelisi näiden sopivan parhaiten pienirintaisille, on näissä malleissa valinnanvaraa myös niille, jotka tarvitsevat enemmän tukea.

Full cup-liivit

Full cup-liivit ovat peittävät ja tukevat. Niissä ei yleensä ole toppausta, mutta kupit nousevat korkealle ja antavat hyvän tuen erityisesti suurille rinnoille.


Ammattilainen voi auttaa löytämään istuvat rintaliivit

Itse olen lukuisia vuosia luullut käyttäväni hyviä rintaliivejä, kunnes mittautin oikean kokoni ammattilaisella. Hän osasi myös neuvoa oikean mallin valinnassa ja ikinä en ole ennen ollut niin tyytyväinen ostokseeni rintaliiviliikkeestä poistuessani ja pitkään sen jälkeen. Kannattaa siis ehdottomasti aina toisinaan poiketa alaan erikoistuneessa liikkeessä, mittauttaa itsensä sekä antaa ammattilaiselle mahdollisuus auttaa löytämään istuvat rintaliivit.

Yleiset virheet rintaliivien valinnassa

Rintaliiveihin ei raaskita käyttää rahaa

Istuviin ja hyviin rintaliiveihin kannattaa panostaa. Halvat rintaliivit voivat toki tehdä tehtävänsä, mutta eron laadukkaaseen liiviin huomaa helposti. Kannattaa siis panostaa muutama kymppi enemmän ja ostaa kerralla hyvät ja miellyttävät liivit. Rintaliiveistä puhuttaessa hinta yleensä merkkaa laatua, kun puhutaan alaan erikoistuneista merkeistä.

Sama koko, vuodet vaihtuvat

Lukuisat naiset ostavat aina kerta toisensa jälkeen saman kokoisia rintaliivejä. Älä sorru tähän vaan sovita rintaliivejä aina ennen ostopäästöksen tekoa avoimin mielin.

Ympärysmitta on liian suuri

Hyvä liivi tukee oikein. Huomaa, että liivin ympäryksen tulisi tuottaa noin 90% rintaliivien tuesta ja vain noin 10% jää olkaimille. Tarkkana siis ympärysmitan valinnassa.

Rintaliivit ovat vuosia vanhat

Suosikkiliivejä voi olla vaikeaa heittää pois, tästä huolimatta rintaliivejä tulisi vaihtaa säännöllisesti. Ajan myötä liivit löystyvät, eivätkä enää tue kuten ennen. Muista siis shoppailla säännöllisesti uusia liivejä ja heittää vanhat pois.

Lue lisää tyylijuttuja täältä!Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.