Soul matkavinkit | Etelä-Korea matkailu

soul matkavinkit etela-korea matkailu

Etelä-Korean pääkaupunki Soul on upea sekoitus vanhaa ja uutta. Täällä voit tuntea metropolin sykkeen ja ison kaupungin huvit, mutta samalla uppoutua historiallisten nähtävyyksien lumoihin ja nauttia perinteisestä Koreasta. Soulin matkalta erityisesti mieleen jäivät ihanan ystävälliset ihmiset, mahtavan eläväinen tunnelma, taivaallinen ruoka ja toinen toistaan kauniimmat palatsit. Vaikka turistien määrässä Soul on ehkä vielä muita Aasian metropoleja jäljessä, on kaupunki ehdottomasti vierailun arvoinen, poimi Soul matkavinkit alta.


Soul matkavinkit

Soul lentokenttäkuljetukset

Soulin lentokentältä keskustaan on mahdollista matkata niin bussilla kuin junalla. Bussit lähtevät heti lentokentän edestä ja niillä pääsee lukuisille hotelleille lähes suoraan, tosin matka-aika on usein junaan verrattuna pidempi ja hinta suurempi n. 15000won (n. 11,20€). Me päätimme valita junan, josta vaihdoimme sitten metroon. Junia lentokentältä lähtee kaksi lähes jokaisella pysäkillä pysähtyvä lähijuna 60min hinta: 4150won (3,10€) ja hieman nopeampi express juna 45min hinta: 8000won (n.6€). Menomatkalla otimme hitaamman junan, koska se lähti aikaisemmin, mutta se ei tässä tapauksessa kannattanut, sillä juna oli todella täynnä ja jouduimme seistä koko matkan. Paluumatkalla otimme express-junan, jossa tilaa oli hyvin.

Soul metro

soul metrokartta

Soulin metro on kätevä ja helppo tapa kulkea ympäri kaupunkia. Lähes kaikkien nähtävyyksien lähelle pääsi metrolla nopeasti, joten emme käyttäneet muita kulkuneuvoja. Yksittäisten lippujen ostamisen jokaisella asemalla, voi välttää hankkimalla kätevän T-Money kortin. Kortti maksaa n. 2500won (n.1,90€), siihen voi ladata rahaa matkoja varten ja sillä saa myös hieman alennusta, yksittäisten lippujen hintoihin verrattuna. Korttia näytetään niin mennessä kuin poistuessa metrosta ja laite laskee ja veloittaa automaattisesti matkan hinnan.

Soul ruoka

Soul on ehdottomasti mahtava kohde hyvästä ruoasta ja iltaelämästä nauttiville. Ravintoloita on lukemattoman paljon ja tarjonta on moninaista. 

Kokeile ainakin:

Street food

Street food on iso juttu Soulissa, pieniä ruokakojuja on lukuisia ja ne tarjoavat moninaisia herkkuja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla. Toisinaan kojuilla on myös omat pienet pöytänsä, jossa voit nauttia ruoan ja juoman mukavasti. Hyvä valinta esimerkiksi nopeaa lounasta varten, mutta myös budjettimatkaajille – vatsan saa täyteen pienellä rahalla.

Soju

Soju on Korealaista perinnejuomaa. Tämä noin 19% alkoholia sisältävä juoma tuntuu olevan suuressa suosiossa paikallisten keskuudessa. Maultaan muistuttaa hieman laimennettua viinaa, mutta kannattaa sitä joka tapauksessa ainakin kokeilla kokemuksen vuoksi.

Korealainen barbeque

Korealaista barbequeta tarjoavissa ravintoloissa on mistä valita. Näissä hyvin perinteisissä ravintoloissa pöytien keskelle on rakennettu paikka hiililämmityksellä toimivalle grillille ja katossa sen yllä roikkuu pitkä, savun imevä tuubi. Menu koostuu pääasiallisesti raaoista lihoista, joita sitten itse tai tarjoilijan avustuksella valmistat oman pöytäsi grillissä. Mukaan tulee paljon lisukkeita, kasviksia ja kastikkeita, sekä salaatinlehtiä. Oikea tapa nauttia korealaista barbequeta onkin kääriä lihaa ja lisukkeita salaatinlehden sisään ja nauttia tämä ruoka hieman tortilla tyylisesti.


Suosikki lounas- ja illallispaikka Soulissa tällä reissulla
ruoka soul
Tongin Market – Box Lunch Café

Tonginin kauppahallissa sijaitsevassa Box Lunch Caféssa lounas on halpa ja hauska. Saat 5000wonia (n. 3,7€) vastaan 10 kolikkoa ja tyhjän muovisen lounasastian. Sitten lähdet hallin kojuille täyttämään lautastasi, kojujen tarjoamat ruoka-annokset maksavat 1 tai 2 kolikkoa. Ruokaa kolikoilla saa runsaasti ja Box Lunch Cafen yläkerrassa on reilusti paikkoja syömiselle ja myös aterimet löytyvät täältä.

Nest of Goose

Insa-Dongin alueella on monia pieniä, ihania ravintoloita, vanhoissa perinteikkäissä rakennuksissa ja täällä pyöriessään Nest of Goosen voi tunnistaa lukuisista viinipulloista sen sisäänkäynnillä. Ruoka on maukasta, viinit erinomaisia, paikka tunnelmallinen ja palvelu aivan mahtavaa. Kokonaisuutena hyvin mieleenpainuva ja mukava kokemus ja siksi tätä sopiikin suositella!

Soul hotellit

makers hotelli soul

Hotellitarjonta Soulissa vaikuttaa olevan moninaista ja edullista, pienistä guest houseista, kansainvälisiin hotelliketjuihin. Varauksetta voin kuitenkin suositella Hotel Makersiä. Tämä kolmen tähden hotelli sijaitsee hyvällä paikalla, lähellä lukuisia ravintoloita ja baareja. Hotellin etuovelta metroasemalle on valehtelematta alle 10 metriä, joten liikkuminen on helppoa. Lisäksi hotellin henkilökunta oli ehdottomasti vastaanottavin, auttavaisin ja mukavin mitä olen ikinä matkoillani tavannut. Yleiset tilat ovat kauniisti ja orginellisti sisustettuja, huoneet perusluokkaa, mutta todella hyvin siivottuja ja kaiken tarpeellisen omaavia. Hinta-laatusuhde kohdillaan!

Soul taksi

Taksillakin liikuttiin muutaman kerran ja kielimuurista huolimatta pääsimme hyvin perille. Muista varata hotellin ja muiden tärkeiden paikkojen nimet tulostettuina koreaksi paperille, niistä on helppo näyttää kuljettajalle mihin matka. Taksilla matkustaminen on suhteellisen edullista ja takseissa on Suomen tyylinen mittari, jonka mukaan hinta määräytyy.

soulin muuri
Soul shoppailu

Soulissa on paljon shoppailumahdollisuuksia sekä toreja, joilta tehdä löytöjä. Monet myymälät tarjoavat tax-free mahdollisuuden, joten ota passi mukaan shoppailureissulle. Länsimaalaiset tuotteet olivat mielestäni hieman arvokkaammasta päästä, joten shoppailla kannattaa siis ennemmin Aasialaisia tuotteita. Kauneustuotteet tuntuvat olevan korealaisten suosiossa, joten myös näihin kannattaa erityisesti tutustua.

Suuntaa Dongdeamuniin jos haluat monikerroksisia, suuren valikoiman omaavia kauppakeskuksia. Myeongdongin shoppailu alueelle, mikäli pienemmät putiikkityyliset kaupat ovat enemmän sinun juttusi.

Namdaemunin torilta taas löydät kaikennäköistä vaatteista tavaroihin ja täällä on myös toisinaan mahdollisuus tinkiä ja shoppailla halvalla.Soul parhaat nähtävyydet

Soulissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä muutama mieleen hyvin painunut paikka, joissa vierailu ehdottomasti kannattaa.

Palatsit | Soul matkavinkit

soul nähtävyydet

Gyeongbokgung palatsi rakennettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1395 kuninkaallisen perheen käyttöön. Se on valmistumisensa jälkeen tuhoutunut ja rakennettu uudelleen useamman kerran, kuitenkin aina historiaa kunnioittaen. Täällä voit myös katsella perinteistä vahdinvaihtoseremoniaa ja vierailla Korean kansallismuseossa. Vierailun hinta 3000won (n.2.25€), samalla hinnalla voit myös osallistua opastetulle kierrokselle.

Changdeokgung on ehkä kaunein Soulin palatseista ja on ollut käytössä ihan viime vuosikymmenille asti. Tältä valtavalta alueelta löytyy toinen toistaan upeampia rakennuksia ja se on ehdottomasti vierailun arvoinen. Huwon, eli Changdeokgung palatsin salainen puutarha on uskomattoman rauhallinen ja kaunis. Täällä voit vierailla vain opastetulla kierroksella, muista varata kierros ajoissa Changdeokgung palatsin sivuilta. Hinta Huwon kierroksen kanssa 8000won (n.6€).

Bongeun-sa on Buddhalainen temppeli, joka perustettiin jo vuonna 794. Löydettiin tänne hieman sattumalta, mutta tämä on traditionaalinen ja rauhallinen temppeli, joka teki vaikutuksen.

Historiaa ja perinteitä | Soul matkavinkit

korean sota muistomerkki

Korean sodan muistomerkki ja sitä ympäröivät historialliset sota-alukset sekä vieressä sijaitseva Korean kansallismuseo, tarjoavat mielenkiintoisen katsauksen maan historiaan.

Bukchon Hanok Village on ihanan perinteikäs asuinalue keskellä Soulia. Täällä kaupunkilaiset asuvat vielä perinteisissä hieman mökkimäisissä taloissa, joita voi ihailla ulkoapäin.

The DMZ eli “demilitarized zone” Etelä- ja Pohjois-Korean rajalla on kuulemani mukaan mielenkiintoinen päiväreissukohde. Vaikka ehkä melkoinen turistirysä ja showta pistetään pystyyn, on tämä paikka kuitenkin hyvin merkittävä vielä tänäkin päivänä. Itse emme rajalle matkamme aikana päässeet maiden välisen kireän tilanteen vuoksi.

Soulista löytyy myös vuoden 1988 olympialaisia varten rakennettu “Olympic Park”, jota ei olla jätetty ränsistymään. Alueella on ihania puistoja, veistoksia ja museoita.Korkealle | Soul matkavinkit

namsan n-seoul tower

Namsan vuori on kaunis ja sen huipulla voi nauttia ihanasta luonnosta. Ylös voit joko kävellä tai mennä kätevällä Cable Carilla. Huipulla aitoihin on kiinnitetty tuhansittain lukkoja, tämän uskotaan tuovan onnea parisuhteelle. Varaa siis oma lukkosi mukaan. Vuoren huipulta kohoaa N Seoul Tower, muodoltaan hieman näsinneulaa muistuttavasta tornista on kauniit näköalat kaupunkiin ja vuorille, 10000won (n. 7,5€). Lisää lipun hintaan noin 1€ ja saat ylös mukaan poppareita ja limsaa.

Lotte World Tower on vuonna 2016 rakennettu 555 metrinen tyylikäs pilvenpiirtäjä ja se on tällä hetkellä Soulin korkein rakennus. Täältä löytyy yksi maailman korkeimmista näköalaterasseista ja paljon muutakin tekemistä.

Maininnan arvoista | Soul matkavinkit

soul matkailu nähtävyydet

Dongdaemun Design Plaza on mielenkiintoinen niin arkkitehtoonisena kohteena kuin sisältä löytyvien näyttelyineen ja kauppoineen.

Cheong-gye-cheon joki keskellä kaupunkia on upea kohde esimerkiksi rauhalliselle ja tunnelmallisella iltakävelylle.

Gangnam, Psyn kuuluisuuteen nostama arvokas ja hienostunut Soulin alue Han joen eteläpuolella on täynnä shoppailupaikkoja ja toimistotakennuksia. Tämä kappaleen takia turistien suosioon noussut paikka oli mukava, vaikkei ehkä niin perinteikäs tai erikoinen. Täällä kannattaa käydä K-pop walk of famella, jossa aasialaisia artisteja on muistettu söpöillä patsailla, ja vierailla Bongeun-sa buddhalaisessa palatsissa.

Matkavinkit Soul | Etelä-Korea matkailu

vinkit soul matka

Soul yllätti moninaisuudellaan, sekä ihanan lämpimällä ja eläväisellä tunnelmallaan. Läheskään kaikkea emme kerenneet pienen vierailumme aikana näkemään ja kaikilla Soulin kaupunginosilla tuntuu olevan annettavaa, joten tänne on varmasti mentävä uudelleen. Myös Etelä-Korean matkailu, myös Soulin ulkopuolella, kiehtoisi. Oletko käynyt Soulissa? Kiinnostaako Etelä-Korean matkailu? Kysy tai kommentoi alla!

Kuvat: Mira/Misaij | Lisää meno- ja matkavinkkejä täältä!


Etsi omat lentosi:

5 Kommenttia
 1. Olipas tosi kattava ja mielenkiintoinen postaus! Aasiassa tuli reissattua tänä vuonna muutama viikko, mutta Korea ja Soul on vielä näkemättä. Kuulostaa kuitenkin tosi mielenkiintoiselta kohteelta, jonne on ehdottomasti joku päivä päästävä 🙂

  1. Moi Fiia, Kiitos paljon kommentista!
   Aasia on kyllä todella mielenkiintoinen ja upea matkakohde ja Soulia voin suositella lämpimästi. Itsekin tekisi mieli mennä jo takaisin. 🙂
   Mukavaa loppukesää sinulle,
   Mira | Misaij

 2. Kohta olemme tyttärenhaavetta täyttämässä.eli souliin matka! Kuinka kauan inceonin lentokentältä menee souliin? Tiedätkö?

  1. Moikka Hanna,
   meillä matkaan lentokentältä hotelliin meni vähän päälle tunti, junalla, josta vaihdettiin metroon.
   Suosittelen Express trainiä. All stop train oli aivan tupaten täynnä ja matka kentältä kaupunkiin meni seisten hieman ahtaasti laukkujen kanssa. Paluumatka kentälle oli mukavampi Express junalla, kun oli tilaa ja pääsi istumaankin. 🙂
   Ihanaa matkaa, nauttikaa mahtavasta Soulista!
   T. Mira / Misaij

 3. Hei,
  Kivasti kirjoitettu!
  Siis eihän Etelä -Koreaan tarvitse viisumia?
  Mitähän taksi maksaa lentokentältä keskustaan, osaatko arvioida? Käykö luottokortit kaikkialla maksuvälineenä ? Master card? Löytyykö paikkoja helposti missä vaihtaa euroja tai dollareita woneiksi?
  Menossa lokakuussa …

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.