Lontoo – parhaat vinkit

London Eye nähtävyydet lontoo

Lontoossa riittäisi tekemistä pitkäksikin aikaa. Lontoo on täynnä mielenkiintoisia kauppoja, ihania ravintoloita, upeita nähtävyyksiä ja mahdollisuuksia ihan vaan nautiskella olostaan. Misaij listasi parhaat vinkit Lontoon reissua varten:


Shoppailu

Regent Street
Regent Street – Kuva: Saija/Misaij

Shoppailuun on Lontoossa upeat mahdollisuudet. Pistäydy vaikkapa legendaarisessa Harrodsin tavaratalossa ja vilkkaalla pääshoppailukatu Oxford Streetillä tai rauhallisemmalla Regent Streetillä.

Bicester Village
Pradan liike Bicester Villagessa – Kuva: Saija/Misaij

Mikäli matkasi aikataulu antaa myöden, kannattaa ehdottomasti pistäytyä myös Bicesterin outlet-kylässä! Junia kulkee puolen tunnin välein Marylebonen asemalta ja yksi meno-paluulippu maksaa noin 25 puntaa. Junalla pääsee perille noin 45 minuutissa. Outlet-kylästä löytyy merkkejä laidasta laitaan esimerkkeinä muiden muassa Gucci, Prada ja Versace sekä Ted Baker, Furla, Mulberry ja Tory Burch. Yhteensä Bicester Villagessa on yli 130 liikettä, joten valinnan varaa löytyy. Täällä voit tehdä oikeasti hyviä löytöjä, mutta outletin hintataso on esimerkiksi jenkki-outlettien hintatasoon verrattuna korkeahko.

Pubit

Lontoo
Tunnelmaa pubin edustalla lauantaipäivänä – Kuva: Saija/Misaij

Pubissa käynti kuuluu ehdottomasti Lontoon reissujen vakiojuttuihin. Tunnelmallisissa brittipubeissa siideri on maukasta ja olut hyvää! Kokeile myös perinteistä pubiruokaa pintin oheen. Jos matkasi aikana sattuu olemaan Valioliigan kausi meneillään, kannattaa pistäytyä pubissa katsomassa, kuinka britit kannattavat omia jalkapallojoukkueitaan. Tunnelma on taattu!

Piccadilly Circus ja lähialue

Piccadilly Circus
Piccadilly Circus – Kuva: Saija/Misaij

Aivan Lontoon ytimessä sijaitseva Piccadilly Circus ihastuttaa eläväisyydellään. Ympäröivä alue on mitä mahtavin kiertelyyn ja joka kulman takaa tuntuu löytyvän jotain mielenkiintoista. Suuntaa siis Piccadilly Circuksen asemalle ja lähde tutustumaan keskustaan kävellen. Sohosta löytyy vaikka mitä mielenkiintoista nähtävää ja pieni mutta ihastuttava Chinatown on näkemisen arvoinen. Leicester Squaren ohi kävellessä voi hyvällä tuurilla törmätä uutuuselokuvan ensi-iltaan ja punaiseen mattoon, ja takuuvarmasti ainakin mielenkiintoisiin katutaiteilijoihin. Poikkea myös Covent Gardeniin, josta löytyy ravintoloita ja kauppoja. Lontoosta kun puhutaan, ei voi olla mainitsematta Big Beniä ja mahtavaa parlamenttitaloa Westminsterin palatsia. Suunta esimerkiksi kauniin Trafalgar Squaren kautta Thames-joelle, jonka varressa Big Ben ja parlamenttitalo sekä upeat näkymät tarjoava London Eye sijaitsevat.


The City

Lontoon Cityn alue on kaupungin finanssikeskus. Täällä kannattaa käydä ihastelemassa upeita korkeita rakennuksia, joista esimerkiksi Sky Gardenissa pääsee näkemään kaupungin 155 metrin korkeudesta. Pääsy Sky Gardeniin on ilmainen, mutta lippu tulee varata ennakkoon. Sky Gardenista löytyy nimensä mukaisesti puutarha sekä ravintoloita.

Tower of London
Tower Bridge – Kuva: Saija/Misaij

Cityn alueella sijaitsee myös St Paulin katedraali sekä suositut turistinähtävyydet, vaikuttava Tower Bridge sekä kuuluisa keskiaikainen linna Tower of London, joka toimii myös kruununjalokivien säilytyspaikkana.

Camden Town

Camden Town
Camden Town – Kuva: Saija/Misaij

Tälle alueelle on pakko omistaa oma lukunsa. Alue on mitä kiehtovin trendikkääseen hengailuun. Camden High Streetin varrelta löytyy kauppoja, epämääräisiä myyntikojuja, pubeja ja sekoitus erilaisia ihmisiä. Vilkkaan Camden Lock Marketin ruokakojuista löytyy jotain jokaiseen makuun. On burgeria ja aasialaista, crepsejä ja kasvisruokaa. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa vähän erilaisempaan menoon.

Lontoo ja museot

Natural History Museum
Natural History Museumin näyttelystä – Kuva: Saija/Misaij

British Museum, National Gallery ja esimerkiksi Natural History Museum mahtavine dinosaurusten luineen, ovat upeita ja tutustumisen arvioita museoita. Lontoon lähes kaikki museot ovat ilmaisia, joten sitä suuremmalla syyllä kannattaa käydä tutustumassa. Museoita löytyy myös joka makuun, joten Misaij suosittelee poikkeamaan.

Lontoo ja puistot

Lontoossa on paljon ihania puistoja, jotka tarjoavat rentouttavan hetken kaupungin hälystä. Kävele esimerkiksi läpi kaunis St. Jamesin puisto ja vuokraa Hyde Parkissa kesällä soutu- tai polkuvene ja nautiskele olostasi Serpetine-järvellä keskellä Lontoota. Täydellistä!

City Breaks Banner 468 x 60

Lontoon gluteenittomasta ruokatarjonnasta voit lukea täällä.

Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.