Kokemuksia Dubrovnikista

Dubrovnik vanhakaupunki

Kroatia on ollut viime vuosina huippusuosittu matkailumaa, eikä ihme. Kirkas ja puhdas Adrianmeren vesi sekä kuvankauniit maisemat ovat Kroatian valttikortteja. Mikäli Kroatia ja Dubrovnik matkakohteena kiinnostavat, lue tästä mielenkiintoiset vinkit matkallesi sekä kokemuksia Dubrovnikista ja sen lähiympäristöstä.

Kokemuksia Dubrovnikista – vanhakaupunki

Dubrovnikin muureilta
Näkymä Dubrovnikin muureilta – Kuva: Saija/Misaij

Kaupunkina historiallinen Dubrovnik on kaunis ja vanhakaupunki on yksi Unescon suojelemista maailmanperintökohteista. Dubrovnikin parhaita nähtävyyksiä on juuri vanhakaupunki muureineen ja ehdoton aktiviteetti onkin kävely muureilla. Muureilta avautuvat näkymät ovat kauniit. Vinkki: lähde muureille heti aamusta tai hieman illemmalla. Kahden kilometrin kävely helteessä voi vaatia veronsa. Muista ainakin aurinkorasva, vesipullo ja kamera!

Vanhaankaupunkiin kannattaa toki tutustua myös maanpinnan tasossa. Pääkatu Stradun on todella kaunis suihkulähteineen. Kaupungissa on mukava tunnelma ja pääkadusta erkanevilta kujilta löytyy pieniä putiikkeja sekä ravintoloita. Game of Thrones -sarjaahan on kuvattu Dubrovnikissa ja vanhassakaupungissa järjestetään paljon ohjattuja kävelykierroksia kuvauspaikoille. Tämä on varmasti hauska aktiviteetti sarjaa seuranneille.

Dubrovnikin muurit
Dubrovnikin muurit – Kuva: Saija/Misaij

Varaudu siihen, että portaita tulee jonkin verran käveltyä. Jos valitset hotellin muurien sisäpuolelta, kannattaa tämä myös ottaa huomioon. Hotellin voi ottaa myös muurien ulkopuolelta, jolloin pääsee nauttimaan upeasta, vanhankaupungin tarjoamasta näkymästä.

Dubrovnik on siitä loistava, että mielenkiintoiseen kaupunkilomailuun saa yhdistettyä rantalomailun. Vanhankaupungin muurien vierestä löytyy heti hiekkaranta aurinkotuoleineen sekä tasokkaan oloinen rantabaari, jossa voi iltaisin siemailla muutaman drinkin. Ehdottomasti paras löytö oli vanhankaupungin muurien kätköistä löytynyt baari, joka sijaitsi korkealla jyrkällä kalliolla kaupungin eteläpuolella. Täällä kelpasi nauttia varjon alla drinkki musiikin soidessa, katsellen, kun rohkeat turistit hyppivät kalliolta hurjan näköisiä hyppyjä mereen.

Last minute Image Banner 250 x 250

Vielä yksi ehdoton kokemus on käydä kaapelikärryllä ihailemassa maisemia kaupungin yllä. Kannattaa tähdätä, jos mahdollista, auringonlaskun aikaan, jolloin luonto tarjoaa upean ja kauniin elämyksen. Jos haluat nauttia huipulla sijaitsevassa ravintolassa illallisen auringonlaskun aikaan, tulee pöytävaraus tehdä jo hyvissä ajoin. Toimintaa kaipaaville löytyy huipulta kokeilemisen arvoinen elämys: mönkijäsafari, joka näytti hauskalta. Jos aikatauluusi sopii, käy ehdottomasti kokeilemassa myös tätä.

Dubrovnik auringonlasku
Auringonlasku kaupungin yllä – Kuva: Saija/Misaij

Kokemuksia Dubrovnikista – saaret

Kroatiassa kannattaa ehdottomasti kokeilla saarihyppelyä. Heti vanhankaupungin edestä löytyy Lokrumin saari, jonne voi tehdä päiväretkiä vanhankaupungin satamasta. Saarelta löytyy muun muassa benediktiiniläisluostari, kasvitieteellinen puutarha sekä saaren korkeimmalla kohdalla kohoava linnoitus, jotka ovat kaikki mielenkiintoisia kohteita. Mantereen läheltä löytyy useita muitakin kuvankauniita saaria, joille pääse helposti vesibusseilla. Esimerkiksi Lopudin saarelle matkustettiin Dubrovnikin läntisessä osassa sijaitsevasta satamasta ja matka kesti noin tunnin. Liput sai ostettua kätevästi sataman viereisestä rakennuksesta. Saarilla voi käydä viettämässä päiväretkiä tai viettää useammankin yön hotellissa. Useilla näistä pienistä saarista, kuten Lopudilla, ei ole lainkaan autoja, joka on rentouttavaa vaihtelua. Ja ne auringonlaskut… Iltaisin on upeaa nauttia illallinen joissain saaren rantakadun ravintoloista ja ihailla samalla upeita auringonlaskuja.

Auringonlasku Lopud
Auringonlasku Lopudin saarella – Kuva: Saija/Misaij

Dubrovnikin länsipuoli

Dubrovnikin länsipuolen kaupunginosat poikkeavat vanhankaupungin alueesta. Vehreällä Babin Kukin niemimaalla sijaisevat hotellit ovat isoja, hienoja komplekseja. Täältä löytyy myös suosittu Copacabanan uimaranta, jossa on tarjolla paljon erilaisia vesiaktiviteetteja. Ja tunnelma täällä on rauhallisempi. Jos majoitut täällä päin Dubrovnikia kävele ehdottomasti huikean kaunista kävelytietä korkealla kalliolla meren vieressä. Kävelyreitin varrelta löytyy useita ravintoloita upeine näköaloineen, yksi ravintola on jopa rakennettu kallion sisään.

Kokemuksia Dubrovnikista
Lapadin kaupunginosasta – Kuva: Saija/Misaij

Kun kävelyreitti päättyy alkaa aikamoinen turistikatu, Lapadin kävelykatu. Katu on pullollaan kojuja, ravintoloita, musiikkia, kirkkaita valoja, ja no, muita turisteja. Riippuen siitä, minkälaista lomaa haluat viettää, voi tämä alue tarjota enemmän ilta-aktiviteetteja, kun taas saaret ja vanhankaupungin alue enemmän rauhallisempaa lomailua.
Kokemuksia Dubrovnikista ehtii jopa viikossa kertyä runsaasti. Dubrovnik on kaikessa kauneudessaan tutustumisen arvoinen ja mukava lomapaikka! Paikallinen ruoka oli hyvää ja esimerkiksi kalan ystäville löytyi paljon hyviä ravintoloita, mutta hintataso ei ollut kovin edullinen. Mikäli haluat mahduttaa lomaasi vierailun toisessakin maassa, pääsee Dubrovnikista helposti käymään nousevassa lomakohteessa Montenegrossa tai Bosnia-Hertsegovinassa. Lue lisää matkavinkkejä täällä!
Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.