Kaupunkivierailu San Francisco

matkavinkit San Francisco

Misaijn tiimi rakastaa tyyliä, kauneutta ja kaupungin sykettä, myös oman kotikaupungin ulkopuolella. Tällä kertaa Misaijn Miran matkakohteena oli Yhdysvaltojen Californiassa sijaitseva San Francisco ja tässä parhaat kokemukset sekä kaupungin tarjoamat ilot koottuna yhteen nippuun. Lue myös mitkä olivat Miran TOP5 turistinähtävyydet!

Mikä San Francisco?

San Francisco on yhdistelmä uutta ja modernia arkkitehtuuria sekä perinteikkäitä ja viktoriaanisia rakennuksia. Kaupungille ominaiset ja toinen toistaan korkeammat sekä jyrkemmät kukkulat, tarjoavat hulppeita näköaloja ja hyvän pohjetreenin kävelyä suosivalle turistille. Ja täällä kävely kyllä kannattaa, jokaisen kulman takaa löytyy jotain mielenkiintoista, kaunista ja näkemisen arvoista.

Toisaalta hyvin toimiva julkinen liikenne ja perinteikkäät Cable Carit tekevät nähtävyyksien ihailemisesta helppoa ja vaivatonta. Kaupungissa aistii myös suvaitsevaisuuden ja sen kulttuuririkkauden. Kun kultaryntäyksen tuomat ihmisjoukot asettuivat San Franciscoon 1800-luvulla, siitä kasvoi nopeasti elinvoimainen ja monietninen suurkaupunki. “Friscossa” niin kiinalais- ja latinoyhteisöt kuin muut erilaisia vähemmistöjä edustavat ihmiset elävät sulavassa sovussa, kunnioittaen omia ja muiden aatteita.

San Franciscon upeat kaupunginosat

Kaupungin vaihtelevat ja toinen toistaan upeammat kaupunginosat tarjoavat jokaiselle jotakin. Niissä on kaikissa jotain näkemisen arvoista, siksi San Francisco on todellinen matkailijan unelma.

Civic Center | Kuva: Mira/Misaij

Financial District, Union Square ja Civic Center ovat lähellä toisiaan ja tuntuvat melko samanhenkisiltä. Finanssialueen pilvenpiirtäjät ovat herkkua arkkitehtuuria ihannoivan silmille. Union Square ja sen läheisyydessä kulkeva Market Street tarjoavat upeat shoppailumahdollisuudet ja itse aukiokin on näkemisen arvoinen. Civic Centeristä sijaitsevat kaupungin upeat hallintorakennukset ja muun muassa yksi maailman suurimmista aasialaisen taiteen museoista. Finanssialuetta reunustavalta ranta-alueelta löytyy mahtava Oakland Bay Bridge sekä historiaa huokuva Ferry Building.

Mission Dolores Park | Kuva: Mira/Misaij

San Francisco China Town on yksi suurimmista Aasian ulkopuolella, täältä löytyvät niin kiinalaiset tuotteet kuin palvelut, mutta myös hienoja gastronomisia makumatkoja. Astu siis sisään Chinatown Gatesta ja uppoudu aasialaisen kulttuurin vietäväksi. Toisaalta Mission antaa mahdollisuuden tutustua kaupungin värikkääseen ja rikkaaseen latinokulttuuriin. Ruokakojut, seinämaalaukset, perinteiset puodit ja musiikki saavat sinut jopa unohtamaan missä olet. Täältä löytyy myös upea Mission Dolores Park, jossa aistii paikallisen rennon elämäntyylin.

Näkymä Telegraph Hill Coit towerista | Kuva: Mira/Misaij

Nob Hill, Russian Hill ja Telegraph Hill ovat kaikki nimensä mukaisesti kukkuloita, joille kiipeäminen kannattaa. Toinen toistaan kauniimmat rakennukset ja upeat näköalat palkitsevat vaivan. Russian Hilliltä löytyy vaikuttava Lombard Street ja Telegraph Hillistä uskomattomiin näkymiin johtavat Filbert Steps puuportaat, joiden yläpäässä silmäinkantamattomat näköalat takaava Coit Tower.

Marina | Kuva: Mira/Misaij

North Beach ja Marina ovat nimiensä mukaisesti meren äärellä. Päiväkävely the Embarcadero tiellä takaa rentouttavan tunteen palmujen ja kauniiden satamarakennusten ympäröimänä. Marinasta ei puutu ravintoloita, pieniä kauppoja tai iloisia ihmisiä. Täältä löytyy myös ihana Fisherman’s Wharf ja puurakenteinen Pier 39, joka on ehdoton stoppi vierailuusi.

Castro on tunnettu homoyhteisön alueena, mutta täällä voit myös ihailla upeita viktoriaanisia taloja. Lähistöltä löytyvät myös Twin Peaks kukkulat, joilta avautuu mahtavat näkymät kaupunkiin sekä hippiyhteisön suosima Haight-Ashbury, josta löytyy niin omalaatuisia kauppoja kuin kuppiloita.

Japanilainen puutarha Golden Gate Park | Kuva: Mira/Misaij

Golden Gate Park on yhdysvaltojen suurin kaupunkipuisto, sen koon tajuat vasta, kun olet siellä. Täällä voisi viettää useita tunteja ihaillen kaunista luontoa sekä vieraillen puiston museoissa ja puutarhoissa. Lincoln Park on vuorostaan suuri luonnollinen viheralue, josta avautuvat hulppeat näkymät Golden Gate Bridgelle.

72 hour sale March Image Banner 600 x 150

Vaikuttavimmat nähtävyydet

Nähtävää ja koettavaa on niin paljon, että parhaiden valinta on erityisen vaikeaa. Tässä kuitenkin matkan TOP 5 mieleenpainuvimmat nähtävyydet ja vinkit niissä vierailuun.

1. Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge | Kuva: Mira/Misaij

Jos ajattelet San Franciscoa, ensimmäinen asia mitä monesti tulee mieleen on se punainen, suuri, pilviin katoava silta, eli Golden Gate Bridge. Tämä sinun on pakko nähdä ja kokea. Vaikka kuvan saa jo kaukaa, tajuaa sillan koon ja hienouden vasta lähempää. Myös sitä ympäröivät alueet; meri, hiekkaranta ja luonto, ovat jo itsessään näkemisen arvoisia. Harkitse pyörän vuokraamista Marinan alueelta ja polje tiesi rantaviivaa mukaillen sillalle ja sen yli. Tämä on erittäin suosittua turistien keskuudessa, eikä syyttä. Sillan toisella puolella odottaa noin kymmenen minuutin alamäki kohti pientä rantakaupunkia nimeltä Sausalito. Tämä idyllinen kaupunki tarjoaa varmasti ihania hetkiä, sen ravintoloista ja pienistä puodeista nauttien. Täällä on myös huomattavasti lämpimämpää kuin lahden toisella puolen. Jos ylämäki ei päivän päätteeksi houkuttele polkemaan takaisin, mahtava vaihtoehto on ottaa lautta takaisin Marinaan. Matkalla voit ihailla vielä kerran upeita näköaloja, merellisestä ilmasta nauttien.

2. Fisherman’s Wharf

Pier 39 | Kuva: Mira/Misaij

Suuri puinen laituri Pier 39 ja sen lähialueet ovat täynnä ravintoloita, pikkukauppoja ja baareja. Täällä lepää niin keho kuin mieli. Voit myös tutustua paikalliseen historiaan pistäytymällä merimuseossa tai tutustua toisiin paikallisiin asukkeihin, eli merileijoniin. Niille on rakennettu ponttoneja aivan laiturin viereen, jossa ne mielellään paistattelevat päivää ja viihdyttävät turisteja. Tule tänne nälkäisenä, niin voit nauttia ihanien ravintoloiden tarjonnasta. Pistäydy esimerkiksi hauskassa Forrest Gump teemaravintolassa nimeltä Bubba Gump, heidän erikoisuutensa ovat ravut ja annokset ovat suuria. Vaikka paikka on aikamoinen turistirysä, ei tätä kannata jättää väliin.

3. Palace of Fine Arts

Palace of Fine Arts | Kuva: Mira/Misaij

Palace of Fine Arts on erityisen kaunis, lintujen asuttaman lammen keskellä sijaitseva, monumentaalinen rakennus. Vaikka taide ei itsessään kiinnostaisi, on tämä paikka niin viehättävä, että vierailu kannattaa. Tule tänne aurinkoisena päivänä, niin mahtava kokemus ja kuvat ovat taattuja.

4. Alcatraz Island

Alcatraz | Kuva: Mira/Misaij

Alcatraz on ehkä yksi maailman kuuluisimmista vankiloista. Se sijoittuu lyhyen lauttamatkan päähän kaupungin edustalle ja vankilatoiminnan loputtua siitä on tullut suosittu turistikohde. Vaikka vankila itsessään on melko nopeasti nähty, on vierailuun kuuluva noin 45 minuuttia kestävä korvalappustereoin toimiva kiertokäynti erittäin mielenkiintoinen ja hyvin suunniteltu. Lisäksi saari on itsessään kaunis, varsinkin sen tarjoamien näkymien ansiosta. Jos päätät vierailla Alcatrazissa, ostathan lippusi etukäteen, mielellään hyvissä ajoin ennen matkaa. Varsinkin kesällä, kun turisteja on paljon, kiertoajelut ovat usein täynnä, eikä lippuja enää paikan päällä ole saatavissa.

5. Lombard Street / Cable Car

Cable car | Kuva: Mira/Misaij

Russian Hilliltä löytyvä kiemurteleva Lombard Street on erittäin vaikuttava, huikeine kukkaistutuksineen. Täältä on myös mahtavat näkymät muualle kaupunkiin, sillä kukkula on korkea. Matkaa tänne Cable Carilla ja autenttinen elämys on taattu. Päivisin Cable Cariin voi joutua jonottamaan päätepysäkeillä huomattavia aikoja, pyri siis hyppäämään kyytiin matkan varrelta löytyviltä pysäkeiltä, kun muut jäävät pois. Jos haluat kokea tämän omassa rauhassa, lähde kierrokselle illalla, silloin vaunuissa on yleensä mukavasti tilaa.Matkakohteena San Francisco? Älä unohda näitä.

Kamera

Harvoissa paikoissa saa niin paljon upeita kuvia kuin San Franciscossa. Muista siis ehdottomasti ottaa mukaan hyvä kamera ja varaudu päivittämään Instagramia mahtavilla otoksilla.

Pakkaa vaatteita vaihteleviin säihin

Vaikka matkaisit tänne kesällä, varaudu siihen, että illasta saattaa tulla kylmä. Friscossa lämpötilat vaihtelevat usein ja nopeasti, siksi kerrospukeutuminen kannattaa. Päivästä voi olla todella lämmin, mutta tuuli saattaa yllättää tai myös sumu voi laskeutua nopeasti, tehden ilmasta kostean ja kolean. Varaudu siis hyvin, mikäli et halua löytää itseäsi etsimästä halpaa turistihupparia. Varaa matkaan myös hyvät kävelykengät!

Osta päivälippu

San Franciscon julkinen liikenne on varsin toimiva, mutta lähes jokainen erillinen matka maksaa. Hanki siis suurissa tavarataloissa myytävä päivälippu, mahdollisesti useammallekin päivälle, jolla voit matkustaa pieniäkin matkoja vaivatta. Kukkulat ja jyrkät rinteet tuntuvat jaloissa jo ensimmäisen päivän jälkeen, joten päivälippu on oiva valinta. Lisäksi sillä voit matkustaa myös Cable Carissa niin paljon kuin haluat, joka yksittäin maksettuna maksaisi 7$/matka.

Paikallinen ruoka ja viinit

Maista paikallisia ruokia ja erityisesti kalaa. Täällä kalaa saa melkein mistä tahansa ja se on hyvää. Taskurapu on paikallinen erikoisuus ja sitä tarjoillaan niin kokonaisena kuin leipäkupissa tarjottavana keittona. Heittäydy siis makujen vietäväksi ja muista myös ihanat californialaiset viinit.

Muista juomaraha

Ei pelkästään Friscossa, mutta myös muualla Yhdysvalloissa, juomaraha otetaan vakavasti. Muista siis antaa tippiä kokemuksesi mukaan, mutta vähintään ja kuitenkin 10% kaikesta huolimatta. Se kuuluu paikallisiin hyviin tapoihin, sillä suuri osa palkasta koostuu tipeistä. Jos palvelu oli mielestäsi hyvää, Californiassa juomarahaa annetaan noin 15-18% laskun loppusummasta, jos olit erityisen tyytyväinen, anna 20% tai enemmän.

”San Francisco has only one drawback, ’tis hard to leave.” – Rudyard Kipling

Kuva: Mira/Misaij

 

2 Kommenttia

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.