Itsenäisyyspäivä 2017 tapahtumat | Suomi100

itsenäisyyspäivä 2017 tapahtumat suomi 100

Itsenäisyyspäivä 2017 Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla on täynnä juhlan tuntua, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Tänä vuonna itsenäisyyspäivää on odotettu pitkin vuotta erilaisten Suomi100 tapahtumien merkeissä ja virallinen juhlintakin aloitetaan jo itsenäisyyspäivän 2017 aattona 5.12. Suomi juhlii 6.12. 100-vuotispäiviään ja tapahtumia on tiedossa! Misaij listasi itsenäisyyspäivä 2017 tapahtumat, jos suunnitelmat ovat vielä auki. Miten sinä juhlit satavuotiasta Suomea?


Satavuotisjuhlan virallinen avaus 5.12.

Helsingin Kauppatorilla järjestetään 5.12. klo 18.00 alkaen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan virallinen avaus. Kauppatorille rakentuu sadan Suomen lipun installaatio satavuotisjuhlan avaa tasavallan presidentti.

Sinivalkoiset valot

Lukuisat keskustan rakennukset valaistaan Suomen väreihin satavuotisjuhlien kunniaksi 5.12. ja aina 6.12. iltaan asti. Sinivalkoisen valaistuksen saa muun muassa kaupungintalo, Presidentin linna, Tuomiokirkko, Rautatieasema ja Finlandia-talo sekä esimerkiksi Kansallisteatteri, tuleva keskustakirjasto Oodi, Vanha kauppahalli ja Svenska teatern. Myös kauppakeskukset; REDI, Stockmann, Forum ja Kamppi juhlivat sinivalkoisissa väreissä.

Etkot kirjastoissa

Kirjastoissa juhlitaan itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Kirjastoissa eri puolilla Suomea järjestetään moninaista ohjelmaa ikään katsomatta. Mukana jopa 160 kirjastoa, täällä voit tarkastaa onko sinun kirjastosi juhlissa mukana. 


Helsinki Ice Challenge 5.12.

Itsenäisyyspäivän aattoa on mahdollista viettää jääkiekon merkeissä, kun IFK kohtaa Oulun Kärpät Kaisaniemen puistossa klo 18.30 alkaen. Lisätiedot: Helsinki Ice Challenge.

Itsenäisyyspäivän aattona Art goes Kapakka

Itsenäisyyspäivän aattona on luvassa paljon hauskaa ohjelmaa Helsingin ravintoloissa ja baareissa. Satavuotiasta Suomea juhlitaan taiteilijoiden ja viihdyttävien kokoonpanojen seurassa. Luvassa muun muassa musiikkia, taidetta ja keskusteluita. Tutustu ohjelmaan: Art goes Kapakka.

Olympiastadionin juhlatuli

Olympiastadionilla juhlitaan Suomi100 merkeissä, kun 1952 olympialaisissa käytettyyn tulimaljaan sytytetään tuli satavuotispäivien kunniaksi. Tuli sytytetään Paavo Nurmen patsaan läheisyyteen 5.12 kello 17 ja se palaa kello 19 asti. Myös stadionin torni saa juhlavalaisun.

Kuorojen kierros

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. Helsingin kaduilla nähdään juhlaviikoista tuttu Kuorojen kierros. Parikymmentä kuoroa, eli noin 300 laulajaa, tuo laulun iloa juhlapäivän aattoon. Kierros alkaa kello 18.30 Runebergin patsaalta ja kiertelee ympäri pääkaupunkia aina kello 21.30 asti. Katso tarkka aikataulu täältä.

Rymy-Eetun illallinen 5.12.

Itsenäisyyspäivän aattona voi juhlia Rymy-Eetussa Suomi100-illallisen merkeissä ja jatkaa bileillä, joissa bilebändi soittaa vain suomalaisia hittejä. Lisätiedot Rymy-Eetu

Karaoken tahtiin

Itsenäisyyspäivä 2017 aattona karaokeravintoloissa raikaa suomalaisen klassikot. Nimittäin kaikki Suomen karaokebaarit on haastettu laulattamaan tasan kello 21 Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen, Kari Tapion Olen suomalainen sekä päätteeksi Maamme-laulu.

100 vuotta mollia ja duuria

Suomi100 juhliin liittyy myös Kansallisooppera 5.12 kello 19 järjestettävällä juhlaillalla, jossa huippusolistit, kuorot ja orkesteri tajoilevat tuttuja lauluja tanssijoiden vahvistamana. Tapahtuma katseltavissa myös HSTV:n kautta.


Eckerö Linen Suomi 100 -ilotulitus 5.12.

Eckerö Line juhlistaa 100-vuotiasta Suomea ilotulituksella Hernesaaren eteläkärjestä itsenäisyyspäivän aattona noin kello 21.30. Lisätiedot tapahtuman Facebook-sivuilta.

Juhli 100-vuotista Suomea luistellen

Itsenäisyyspäivän kunniaksi kaikkien Helsingin tekojäiden yleisöajat ovat maksuttomia keskiviikkona 6.12.2017. Esimerkiksi Käpylän, Brahenkentän, Kontulan, Pukinmäen ja Lassilan tekojäät ovat auki 6.12 kello 10-16. Lisäksi Rautatientorin jääpuisto on ilmainen itsenäisyyspäivänä 2017 kello 10-18.

Monikulttuurinen itsenäisyyspäivän juhla

Finlandia-talolla satavuotiasta Suomea juhlitaan 6.12 kello 13-16 monikulttuurisesti. Ohjelmassa muun muassa Suomen merkkipaalut historiassa monista eri maista tulleiden artistien esittämänä. Juontajina juhlassa Cristal Snow ja Suvi West sekä illan isännöi Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuori.

Museoon ilmaiseksi itsenäisyyspäivänä

Kaikki Kansallisgallerian museot ovat itsenäisyyspäivänä 6.12. ilmaisia. Ateneum, Sinebrychoffin taidemuseo ja Kiasma ovat auki kello 10-17, Kansallismuseo kello 11-16 ja Didrichsenin taidemuseo 11-18. Myös taidemuseo HAM osallistuu juhlintaan, tänne ilmaiseksi sisään aattona kello 11-20.

Lisäksi 100 ja rapiat -valokuvanäyttely Hakasalmen huvilassa esittelee satavuotiaiden helsinkiläisten elämää näyttelyn muodossa ilmaiseksi 5.12.

Musiikkitalon itsenäisyyspäivä

Musiikkitalossa juhlitaan itsenäisyyspäivä 2017 juhlitaan 6.12. Magnus Lindbergin ja Lotta Wennäkosken sävellyksistä nauttien, mieskuoron ja orkesterin toteutuksella.

Itsenäisyyspäivä Altaalla

Hattu-uinti juhlistaa 100-vuotiasta Suomea Allas Sea Poolilla kello 15 alkaen. Lämmitetty allas ja kolea ulkoilma yhdistyvät maagiseksi kokemukseksi. Myös talviterassi ja kahvila juhlivat itsenäisyyttä livemusiikilla ja juhlajuomilla. Hattu-uintiin uintilipulla, 150 ensimmäistä saa Suomi-pipon.

SkyWheel ja samppanja-ajelut

SkyWheelillä nautitaan samppanjasta satavuotiaan Suomen kunniaksi. Pidennetty ajelu (noin 18min) ja lasillisen kuohuvaa saatavilla yhteishintaan 22€. Normaali ajelu 12€. Lämmitetyt gondolit!

Opiskelijoiden juhlakulkue

Pääkaupunkiseudun opiskelijat marssivat Hietaniemen hautausmaan Sankariristiltä Senaatintorin kansalaisjuhlaan, jossa luvassa puheita ja laulua. Sinivalkoiset värit ja soihdut luovat tunnelmaa.

Itsenäisyyspäivän vastaanotto

Perinteinen itsenäisyyspäivän vastaanotto Linnan juhlista on seurattavissa Ylen kanavilta. Muista muuten sytyttää kaksi kynttilää ikkunalle!

Juhlailotulitus 6.12. itsenäisyyspäivä 2017

Suomen satavuotisjuhla huipentuu juhlailotulitukseen 6.12. noin klo 22.00. Ilotulitus kohoaa Helsingin Eteläsataman ylle ja parhaimmat katselupaikat löytyvät Tähtitorninmäeltä, jossa kuulee myös ilotulitukseen liittyvän musiikin.

Misaij toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää 100-vuotiaalle Suomelle!Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.