Hongkong matkakohteena | Kokemuksia ja vinkkejä

hongkong matkakohteena

Hongkong matkakohteena on upea, eksoottinen ja valloittava valinta. Se tarjoaa jokaiselle jotakin, modernia ja intensiivistä kaupunkielämää, kiehtovaa kiinalaista kulttuuria ja rentouttavia hetkiä luonnossa niin meren äärellä kuin trooppisen metsän uumenissa. Hongkongin uskomattomat pilvenpiirtäjät ja vilkkaat kadut kätkevät uumeniinsa lukuisia nähtävyyksiä, mahtavia ravintoloita, rentouttavia puistoja sekä paljon shoppailumahdollisuuksia.Hongkong nähtävyydet

Hongkong matkakohteena tarjoaa tekemistä ja näkemistä laidasta laitaan, historiallisia temppeleitä, arkkitehtuuria, luontoa ja paljon muuta. Hongkongin kaupunginosat tarjoavat jokainen jotakin. Centralissa ihailet upeita pilvenpiirtäjiä, jotka ovat todellisia arkkitehtuurin taidonnäytteitä tai rentoudut Hong Kong Parkissa, luonnon helmassa. Voit myös ihailla uskomattoman kaunista merenlahtea Victoria Harborilta tai hypätä rentouttavalle veneajelulle. Esimerkiksi Aasian Las Vegasinakin tunnettu Macau on noin tunnin laivamatkan päässä Centralista, jos huvittelu kiinnostaa. Muista vaan passi!

Hotelli iClub Sheung Wan näkymät

Sheung Wan tarjoilee näkemisen arvoisia perinteisiä kiinalaisia puoteja, täältä löytyy niin lääkeyrttejä kuin kuivattua eksoottista ruokaa. Lisäksi täällä voit vierailla Hongkongin vanhimmassa taolaistemppelissä tai ihmetellä apinoita (ilmaiseksi) Zoological & Botanical gardenissa. Sohosta vuorostaan löytyvät viihtyisät baarikadut ja railakkaat illanviettopaikat. Wan Chai ja Causaway bay sekä muut itäiset alueet tarjoavat niin kulttuurikohteita, shoppailupaikkoja kuin illanviettomahdollisuuksia.

temppeli-hongkong

kuivattua-ruokaa-hongkong

Kaupungin pohjoispuolelta löytyy tiheästi asutettu Kowloon. Tällä alueella sijaitsevat vilkkaat Mong Kokin kadut, jotka ovat täynnä elämää, monenlaisia katutoreja, kauppakeskuksia, kaunis Kowloon park ja runsaasti muuta ihmeteltävää. Kowloonin eteläpäädyssä sijaitseva Tsim Sha Tsui on taas tunnettu rannalla sijaitsevasta kävelykadusta, josta mahdollisuus ihailla Centralin kauniisti valaistuja pilvenpiirtäjiä.

puistot hongkong

hongkong matka

Älä unohda tätä

The Peak on kohde, jota ei Hongkongissa vieraillessaan voi jättää väliin. Matkaa tänne The Peak tramilla ja nauti uskomattomista näköaloista vuoren huipulta. Täältä löytyy ostoskeskusmainen Peak Tower, jossa myös näköalatasanne. Tosin parhaat (ja ilmaiset) näkymät saat, kun kävelet 3,5km pitkän kävelyreitin itse huipun ympäri. Me päädyimme reitille hieman sattumalta, mutta se oli ehdottomasti unohtumaton kokemus ja näkymät sen mukaisia. Reitille pääsee aivan kauppakeskuksen vierestä, reitin alussa olevassa kyltissä luki “the morning trail”.

Victoria Peak Hongkong

Hongkong shoppailu

Hongkong shoppailu tarjoaa kaikkea luksusputiikeista torikojuihin. Toinen toistaan suuremmissa kauppakeskuksissa on mistä valita: Landmark, Pacific Place tai Harbour City ovat vaan muutamia näistä. Varsinkin alennusmyyntien aikaan Hongkongissa on mahdollisuus tehdä upeita löytöjä, arvonlisäverojahan tuotteissa ei ole.


Toinen puoli shoppailuun ovat suuret torit, joista löytää aivan kaikkea laidasta laitaan: Ladies market, Temple Street Night Market tai Flower Market, vain mainitakseni muutaman. Toreilla shoppaillessa hinnat ovat edullisempia, mutta muista tinkiä, usein ensimmäinen annettu hinta on melko korkea.

Hongkong ruoka sekä ilta- ja yöelämä

Hongkong matkakohteena tarjoilee myös runsaasti kulinaristisia kokemuksia. Hongkongin ravintolat tarjoilevat niin modernia länsimaalaistyylistä ruokaa kuin perinteisiä kiinalaisia herkkuja.

michelin tähti ravintola hong kong

Yksi kaupungin suosituimpiin ravintoloihin (turistikohteisiin) kuuluva Tim Ho Wan tarjoilee perinteisiä Dim-Sumeja ja on ehkä maailman edullisin Michelin tähden omaava ravintola. Täällä syöt vatsasi täyteen todella edulliseen hintaan ja ruoka on hyvää, varaudu kuitenkin jonottamaan. Lisäksi tunnelma sisällä voi olla hieman kaoottinen, pöydät ovat aivan kiinni toisissaan ja palvelusta huokuu kiireys. Kokemuksen arvoinen kuitenkin.

mama san hongkong

little-bao-hongkong-ravintolat

Ravintoloissa on runsaasti valinnanvaraa ja Tripadvisorin avulla löysimme viime reissulla mahtavia paikkoja. Hieman vaikeasti löydettävä Mama San, tarjoili kerrassaan upeaa kalaruokaa. Pieni, mutta valloittava Little Bao vuorostaan vei kielen mennessään mahtavilla Bao-leivillä. Hongkongissa todella kannattaa nauttia laajasta ravintolatarjonnasta.

ruoka-hongkong
Brass Spoon tarjoili erinoimaiset lounaat

Yöelämääkin riittää, Sohon alue on täynnä baareja ja yökerhoja, joissa meno jatkuu pitkälle yöhön. Lisäksi Happy Hourin aikaan juomia saa edulliseen hintaan. Jos etsit terasseja ja baareja muilta Hongkongin alueilta, muista katsoa ylös. Toinen toistaan hulppeammat kattoterassit tarjoavat mahtavia näköaloja, hieman raikkaampaa ilmaa ja tunnelmallisia hetkiä, vaikka kauniin cocktailin parissa. Yksi kaunis terassi on esimerkiksi Kowloonin puolella sijaitseva Eyebar, kauppakeskus iSquaren 30:ssä kerroksessa.


Hongkong Lantaun saari

Ngong Ping 360 lantau saari

Hongkong ei olisi sama ilman Lantaun saarta. Tänne pääsee niin metrolla kuin lautalla Centralista (suosittelen). Merimatka on upea ja miellyttävä. Lantaun saari on melko suuri ja tänne mahtuu paljon nähtävää ja ihanaa trooppista luontoa. Toinen toistaan upeammat rannat vaikuttavat rauhallisuudellaan ja täällä auringosta nauttiminen on todella upea kokemus. Voin lämpimästi suositella Lower Cheung Sha rantaa, jossa rannan tuntumassa on ihania pieniä rantaravintoloita ja tunnelma on rennon ystävällinen. Ota Centralista lautta Mui Wo kaupunkiin ja sieltä bussi kohti Cheung Shata.

friteerattu avokado
Rannalla pieni ravintola tarjoili ihanan lounaan.

Toisaalta saarella on myös paljon nähtävää. Yksi Lantau saaren suurimmista ja vaikuttavimmista nähtävyyksistä on Po Lin monasteri ja sen yhteydessä sijaitseva 34 metrinen Big Buddha patsas, jonka juurelle on kavuttava lähes 300 porrasta. Monasterin alueella on myös pieni kylä kauppoineen ja ravintoloineen, jonne pääsee Tung Chungista noin puoli tuntia kestävällä köysiradalla (Ngong Ping 360). Vaikka köysirata menee korkealla ja voi olla jossain määrin jännittävä, on matka täynnä henkeä salpaavia näköaloja ja se on todella kokemisen arvoinen. Tung Chungiin pääsee Centralista metrolla.

lantau saari monasteri

po lin monasteri

Hongkong hyvä tietää

Hongkong oli pitkään Britannian vallan alla ja se on jättänyt jälkensä muutamiin asioihin. Esimerkiksi pistorasiat ovat samanlaisia kuin Iso-Britanniassa, osta adapteri siis tämän mukaan. Lisäksi liikenne on vasemmanpuoleista, huomioi tämä ja myös se, ettei jalankulkijoille anneta samalla tavalla tilaa kuin Suomessa.

10000 Buddhan monasterissa riitti patsaita

Hongkongissa liikkumiseen kannattaa ehdottomasti hankkia Octobus-kortti, jolla metrossa ja muissa julkisissa kulkuneuvoissa matkustaminen ja maksaminen on helppoa. Jos ostat turistilipun, joka on voimassa valitsemasi määrän päiviä, huomioi, että se toimii lähes pelkästään metrossa. Lisäksi yksittäiset matkat ovat niin edullisia, että rahan lataaminen kortille tulee usein päivälippua edullisemmaksi ja antaa sinulle vapauden matkustaa millä kulkuneuvolla tahansa ilman käteismaksuja. Hongkongin julkinen liikenne on erittäin toimiva ja helppo käyttää.


Hongkong matkakohteena | Yhteenveto

Hongkong matkakohteena on erittäin mielenkiintoinen ja valloittava. Tekemistä ja näkemistä on laidasta laitaan, lähes tyhjyyttään ammottavat Lantaun rannat ovat mahtava vastapaino Mong Kokin kiireisille kaduille. Ihaninta Hongkongissa on tosiaan sen monipuolisuus, lisäksi kaupungin kompakti koko ja erittäin toimiva metro sekä julkinen liikenne tekevät siellä liikkumisesta helppoa.

Hongkong on mahtava sekoitus uutta ja modernia sekä vanhaa ja perinteistä, ehkä juuri siksi se on kokemuksena eksoottinen ja kiehtova, mutta samalla kuitenkin helposti lähestyttävä.Lue lisää matkailujuttuja täältä!

1 Kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.