80-luku on täällä taas

80-luku muoti

Kuten moni tietää, muodilla on tapana toistaa itseään. Inspiraatiota haetaan menneiltä vuosikymmeniltä ja näin menneisyyden trendeistä tehdään taas nykypäivää. Nyt monen suunnittelijan mielessä on ilmiselvästi pyörinyt 80-luku, joka muistetaan etenkin yltäkylläisistä väreistä, liioitelluista linjoista sekä kireistä aerobic-vaatteista. Jo pelkkä ajatus näistä saattaa nostattaa, ne trendit jo kertaalleen eläneen, niskakarvat pystyyn, mutta kevät/kesä 2017 tarjoaa kuitenkin modernin ja hillitymmän version tämän menneen vuosikymmenen hullutuksista. Lue lisää myös muista kauden uusista trendeistä täältä.


Metallin hohtoa

Kuvat: Wikimedia Commons & Eva Rinaldi (CC BY-SA 2.0)

Tiedossa iltama tyttöjen kesken? Metallin sävyt palaavat taas parrasvaloihin. Trenditietoinen bilettäjä pukeutuu ensi kesänä näyttävästi metallinhohtoiseen mekkoon, joka takaa muodinmukaisen ja katseita kääntävän lookin.


 

Kuva: Helge Øverås (CC BY 2.5)

Volyymiä olkatoppauksista ja röyhelöistä

Olkatoppaukset olivat 80-luvun ykkösjuttu ja nyt ne palaavat ehompina kuin koskaan. Olkapäitä korostetaan nyt niin asenteikkaissa jakuissa, mekoissa kuin puseroissa. Valittavissa on niin toppauksilla kasvatetut muodot kuin väljin ja suurin leikkauksin muotoillut kädentiet. Myös röyhelöt palaavat näyttävästi. Tyttömäiset röyhelöt koristavat niin runsaita toppeja, epäsymmetrisiä mekkoja kuin kesäisiä hameita, luoden romanttisen ja feminiinisen kesälookin.


Kuva: Olavtenbroek (CC BY-SA 3.0)

Kadonnutta vyötäröä etsimässä

Kokonaisvaltainen väljyys jää kaudella kevät/kesä 2017 vähemmälle, kun vyötäröä korostetaan ja tuodaan esiin enemmän kuin koskaan. Nyt on siis viimeistään hyvä aika aloittaa kesäkunto 2017 treenaus. Korkeavyötäröiset housumallit jatkavat suosiotaan, mutta samalla vyötäröä tuodaan esiin näyttäviä vöillä, 80-luvun trendien mukaisesti. Myös korsettimalliset kiristykset tuovat muuten väljään asuun, seksikkäästi vartalon muotoja korostavan lisän. Kehon muotojen korostaminen toisaalla volyymillä ja toisaalla kiristämällä, tuo kauniisti esille vartalon ikuisesti tyylikästä tiimalasimuotoa.

Leggingsit eivät katoa

Kuvat: myself (CC BY-SA 2.5) & Pei Hua Yeap (CC BY 2.0)

Leggingsvillitys tuntuu olevan täällä jäädäkseen. Tämä 80-luvun synnyttämä trendi katosi hetkellisesti toiselle vuosituhannelle tultaessa, mutta on sittemmin palannut ja löytänyt vuosi vuodelta enemmän uskollisia käyttäjiä. Asun mukavuus ja helppous, yhdistettynä viime vuosien fitnessvillitykseen ja niiden mahtavasti treenattujen pakaralihasten esiin tuontiin on vakiinnuttanut leggingsien paikan muotimaailmassa. Malli on aina sama, pienillä variaatioilla, mutta kirkkaat värit ja uskaliaat printit piristävät asua myös tulevana kesänä.


Kirkkaiden värien kukoistus

Jos joku menneistä vuosikymmenistä muistetaan kirkkaista väreistään, ei se voi olla mikään muu kuin 80-luku. Yltiösaturoituneet ja kokonaisvaltaiset värit tekevät nyt paluutaan. Suurimmiksi hiteiksi ovat ehdottomasti nousseet pinkki ja keltainen. Trendit vangitsevasti voit valita kokonaisen asukokonaisuuden, jossain upeassa pinkin tai keltaisen sävyssä, tai sekoittaa vastavärejä näyttävästi keskenään.

Yhteenveto – 80-luku nyt

80-luvun liioittelu niin muodissa, meikissä ja hiuksissa on toiminut erinomaisena inspiraationa kesän trendeille. Värikkäät huulipunat, tupeeratut puuteri kikkarahiukset ja värikkäiden tuulipukujen massiivinen villitys eivät siis ehkä suoraan ole tulossa takaisin, mutta ne on kauniisti päivitetty tämän päivän mukaisiksi. Mitkä trendit sinä muistat parhaiten 80-luvulta? Entä mitkä ovat sinun suosikki trendit tulevalle kesälle? Osallistu keskusteluun ja kommentoi alla!

80-luvun inspiraatio on huomattavissa myös muissa kauden uusissa trendeissä, lue lisää: Kevät/Kesä 2017 – Trendikatsaus
Ei kommentteja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Mielenkiintoiset tyyli-, kauneus- ja lifestylejutut yhdeltä sivustolta.